donderdag 8 maart 2012

Proeverij Alpenwijnen in het RRR

Alpengebied centraal
Op een koude doch zonnige middag in maart organiseren wij, samen met Peter en Mimi Mooyman, onze importeurs van Alpenwijnen (Wine from the Alps) en de brigade van het RRR, een speciale proeverij in het centrum voor Reuma en Revalidatie in Rotterdam. De Alpen staan deze middag centraal en dan met name de wijnen en andere heerlijkheden die uit dit mooie gebied komen. Wijnen, kaas en charcuterie uit de Zwitserse, Franse, Italiaanse Duitse en Oostenrijkse berggebieden komen op de proeftafel. Grote opkomst! Bewoners, familieleden, medewerkers, vrijwilligers en andere geïnteresseerden zijn in grote getale aanwezig: wij tellen ruim 100 proevers!
De middag begint met een korte uitleg over de verschillende berggebieden en de wijnen die daarvandaan komen. Aansluitend wordt, onder deskundige begeleiding, een zestal wijnen geproefd en met elkaar vergeleken: Fendant uit Zwitserland, Jaquère uit de Franse Savoie, Valtellina Rosso uit Italië, Dôle du Valais uit Zwitserland, Spätburgunder uit Duitsland en tot slot een Zweigelt uit Oostenrijk. Maar… wat maakt nu die ene wijn zo anders dan de andere? En, het allerbelangrijkst: wat vind IK nu de aller-lekkerste?! Want daar gaat het natuurlijk om: genieten!
Genieten met een grote G! Genieten van mooie producten is belangrijk. Zeker ook voor mensen die door ziekte of een andere beperking tijdelijk of niet meer in het "gewone" leven kunnen meedraaien. In het RRR worden mensen gerevalideerd en dat gaat gepaard met een grote inspanning die vergelijkbaar is met topsport. Wim van Deventer, voorzitter Raad van Bestuur RRR: “Wij zijn ons dat terdege bewust en werken er hard aan de cliënten het naar de zin te maken en ontspanning te bieden. Naast de revalidatie waarvoor opname niet altijd noodzakelijk is, verblijven in het RRR ook mensen langdurig. Voor hen geldt dat het leven vooral aangenaam moet zijn. Ondanks hun kwetsbaarheid willen ook zij de grip op hun leven behouden. Dat uit zich ook in het feit dat de cliënten middels serieuze wijnproeverijen hun eigen huiswijnen uitkiezen.” De maaltijd
Tijdens de proeverij serveren wij typische Alpengerechten: Kaasfondue en Raclette! Op het bordje natuurlijk ook mooi brood, Bresaola (gedroogd rundvlees uit het Italiaanse berggebied ), Schwarzwalderschinken samen met pikante cornichons. Smullen dus! De middag is zeer geslaagd. En voor herhaling vatbaar. Maar eerst: ideeën ontwikkelen voor een mooi najaars- event.'"We'll be back"!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten