maandag 1 augustus 2011

Niets.... of iets?

NIETS
Heb heb jij dat ook wel eens? Dat gevoel van NIETS? Ik had dat eigenlijk nooit. Er is altijd wel IETS. Iets te doen, iets te leren, iets mee te maken. En vooral niet iets, maar VEEL!
VANDAAG ERVAAR IK HET GEVOEL VAN NIETS.
We worden wakker in ons huisje in Roemenie. Vakantiedag 7. Regendag 7. We draaien ons nog maar eens om. En nog eens. Mijn lief perst wat " portacale" uit. Vers sinaasappelsap om de dag mee te beginnen. Om wakker te worden. Maar de regen nodigt daar niet toe uit. Koffie dan maar. Vers gemalen door onze vaste koffie-leverancier in het Rotterdamse: Thee Maas (voor ons dus Koffie Maas...). Wakker worden lukt nog steeds niet goed. Boeken erbij. " Mijn Roemenie" van Jan Willem Bos en "Avonturen op de Wijnroute" van Kermit Lynch. Op de Ipad een "Genius Mix" klassieke muziek. (Genieus overigens dat dat ding dat kan. Verbaas ik me nog steeds over).
GELUID
De beek klinkt wat onstuimiger dan normaal. Bijna "herrie"! Dit dankzij de overvloedige regenval van de laatste dagen. Grappig dat je zo snel went aan de geluiden in een omgeving van NIETS. En dat je een beek "herrie" vindt maken. Als je gewend bent aan wonen midden in de stad. Aan geluiden van trams, auto's, bussen, sirenes, geschreeuw.
In een omgeving van NIETS is het geluid van een beek IETS.
WAARDEVOL
Deze omgeving van NIETS is een waardevol IETS. Brengt je gedachten terug naar de basis. Naar het begin. Naar de mensen. Waar het om gaat. Waar alles vandaan komt. De grond, de aarde, de lucht, de omgeving. De gedachten in deze omgeving van NIETS gaan om IETS. Om veel eigenlijk. Hier leeft men van wat er groeit. Veel regen en weinig zon betekent late oogst. Schimmelziektes voor het gewas. Geen eten.
Gelukkig hebben ze hier aardappelen. Veel aardappelen. En oogst men ze handmatig....

1 opmerking:

 1. Prachtig.
  Dat jullie kunnen genieten van "niets" of is het juist daardoor "iets".
  Het feit dat jullie stilstaan bij dit "iets" wat mogelijk voor jullie dorpbewoners en omgeving straks mogelijk "niets" op zal leveren. Bizar.

  Liefs vanuit een nu nog zonnig Rotterdam,
  Yvonne

  BeantwoordenVerwijderen